jueves, 11 de agosto de 2011

El·laboració Herbes 2011

Fins ara hem estat recopilant informació que hem pogut trobar per internet, millor tenir-ho tot a un mateix lloc no? Però ja es hora d'aportar un poc de la nostra part, per això contarem com ferem el nostre licor i aixi la gent podrà veure que ha de fer i potser s'acabi animant a fer les seves propies herbes a casa.

El primer es anar a comprar el licor, nosaltres varem anar a la fàbrica de Tunel que esta devora el "Bon Sosec" (Mallorca), podeu trobar mes informació a sa seva pàgina web:
http://www.tunel.com/

Noltros comprar garrafes de 3l, l'anis dolç val uns 17€ i l'anis sec (o casalla) uns 21€

Depenguent dels gustos de cada un es faràn mes dolces o mes seques, noltros en ferem 15l tot amb anis dolç i 15l mesclant 9l dolç amb 6l de sec.

Una vegada comprat l'anis hem de triar les herbes que volem posar, això depen dels gustos de cada un tambe, però moltes vegades no es sap ben be que aporta cada herba ni com afecta al gust, jo tampoc o se però esper anar-ho descobrint i compartint l'experiencia aqui. Cal anar fent proves fins a trobar la combinació que mes ens agradi, cosa gens fàcil degut a que hem d'esperar un temps per tastar-les.

La recepte que hem provat enguany consta de:



-Murta
-Olivera
-Llorer
-Tomillo
-Pi
-Menta
-Herba-sana
-Nisprer
-Mata
-Eucaliptus
-Herba Lluïssa
-Romaní
-Taronjer
-Camamil·la
-Aufabagera
-Ginebró
-Llimoner
-Fonoll
-Café
-Cireres
-Pell d'una llimona
-Pell d'una taronja

Podeu veure les fotos de totes les herbes i la quantitat que hi varem posar a cada garrafa (15l d'anis) a l'àlbum:


Es pot veure cada herba al costat d'una cirera (gens petita) per aixi poder calcular la quantitat que hi hem posat.


Una vegada recolectada totes les herbes necesaries no oblidar rentarles. Despres les preparam per posarles dins la garrafa o botella.


Quan tot esta preparat, començam a ficar les herbes dins el recipient, l'ordre no té importancia.

Quan tenim totes les herbes dins el recipient nomes ens queda afegir l'anis i ja tenim les nostres herbes preparades.

Cal esperar uns 7 o 8 mesos per probar-les, les herbes necesiten macerar bastant de temps. No espereu un color verd viu, segurament serà mes verd groguenc, les herbes comercials deuen tenir colorants.

Recomanam presentar dins una botella de 1 litre o de 3/4 que ens agradi i sobretot que sigui transparent.

Per adornar es pot colocar una herba dins sa botella, però alerta, aquesta ha d'estar macerada, no es pot posar una herba nova!

Esper els vostres comentaris, consells, etc. Tots volem aprendre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario