martes, 9 de agosto de 2011

Com fer el nostre licor (Revista Ca'n Picafort 2000)

No es questió de copiar, nomes es per por de perdre aquesta meravellossa publicació, tot lo que segueix aqui es extret d'aquest enllaç:
Recepte herbes dolçes (revista "Ca'n Picafort" any 2000)


*RECEPTA PER FER HERBES*
********************Per Pere Mas i Roig******************

1*HERBES SEQUES : TOT CASSALLA.
2*HERBES MESCLADES (MITGES) : 1/2 CASSALLA i 1/2 D'ANÍS DOLÇ.
3*HERBES DOLCES :; TOT ANÍS DOLÇ.

***********************************************************************************
S´han de posar les quantitats en relació a l´ingredient en més quantitat. A més
cuantitat d´herbes(de cada una d´elles) hi hagi, menys temps s´hauran de guardar
en maceració. Normalment es tasten cada dia a partir del cinquè o sisè dia
d´haver-les deixades en repòs, pero havent-les agitat o remanat cada dia un pic o
dos, per facilitar-ne l´extracció. En estar al gust se separen de l´extracte
(les herbes) i es posen en un recipient de vidre ben tapat.



Se recomana fer l´extracte amb cassalla i llavors afagir-hi l´anis dolç,tingent en
compte que se diluiran i per això han d´esser més concentrades de lo normal i en
funció de la quantitat d´anís dolç que s´hi vagi a afegir.

Si es volen posar herbes per lluir la botella, ha d´esser de les que ja han macerat
i millor si ho han fet més d´un cop. MAI S´HI POSEN HERBES SENSA MACERAR.

1.- Moraduix
2.- Tem
3.- Llimonera (fulles i pell)
4.- Taronger (fulles i pell)
5.- Llorer
6.- Fonoll
7.- Herba Sana
8.- Herba Lluïssa
9.- Menta
10.- Pi (poquet)
11.- Mata (poquet)
12.- Ullastre (poquet)
13.- Camamil.la
14.- Romaní
15.- Sàlvia
16.- Camarroja
17.- Aranyoner (fulles i fruit)
18.- Civada
19.- Figues seques
20.- set o vuit granets de cafè
21.- Til.la
22.- Ortiga (molt tendre i només fulles)
23.- Julivert
24.- Regalesi ("palo"dolç)
25.- Ginebró (fulles i fruit)
26.- Murta (fulles i fruit)
27.- Eucaliptus o calistre (fulles)
30.- Pastanaga o pastanagó (fruit)
31.- Pomes (fulles i fruit)
32.- Cirerer (fulles i fruit)
33.- Faves tendres
34.- Ruda (poquíssim i només fulles)
35.- Mores d'abatzer (fruit i fulles molt
poques)
36.- Corritjola
37.- Pera (fruit a tossos)
38.- Melicotó (fruit a trossos)
39.- Brot de canyella
40.-Si ens manquen algunes herbes o fruits
no passa res i es fan de la mateixa manera.


AQUESTA RECEPTA LA ME VA DONAR A LA VILA(Santa Margalida) EN MIQUEL
ROIG TORRES "DE S´AGÈNCIA" L´ANY 1997.

No hay comentarios:

Publicar un comentario