jueves, 22 de noviembre de 2012

Nova recepta, que no falti varietat!

Cercant per internet he trobat recepta distinta a les que coneixia, sobretot perque aquesta empra garroves i anous per fer les herbes, dos nous ingredients que hauré de provar.

Deix sa recepte aqui per tenirles totes a un mateix lloc




Com fer herbes dolces?

Necesitam:



una botella buida (com és d'imaginar)
anis dolç, preferentment del mono i marie brizard
casalla o anis sec
i tot un seguit d'herbes i altres coses:
un brot de mata
un brot de romaguer amb fulles
tres flors de camamilla
tres garroves verdes
un bocinet molt petit de ruda (d'un o dos centimetres)
un altre de ginebró un poc més gran però no molt
fulla de taronjer
fulla de llimoner
clovella de llimona
clovella de taronja
fonoll
menta
una cirera xapada pel mig
3 o 7 grans de cafè
una nou verda xapada pel mig
olivera
ullastre
romani
herba-sana
herballuïsa
morduix


Tot això es posa dins la botella i s'hi posa 2/4 parts de Marie Brizard, 1/4 del mono i 1/4 de casalla.

Si poden afegir més herbes aromàtiques, fins i tot hi ha gent que hi afageix fulles de parra, brots tendres de pi, pétals de rosa,etc, però sempre ha de ser nombre impar (coses de la tradició). Aquesta està feta amb 21 herbes (si no m'he equivocat), ja que era el nombre 'màgic', perquè el 7 i el 3 eren considerats màgics i d'aquí 7x3=21.

S'han de deixar reposar un mínim de 40 dies, però millor si estàn prop de un any, són més bones. S'hi es vol adelentar el procés s'hi pot afegir al cap de 3 mesos herbes ja fetes, ajuda a accelerar el procés.

S'han de guardar sempre en un lloc fosc i amb humitat, millor si és un soterrani brut, ple de trenyines i pols, encara que dins el rebost va bé.

AHH! El més important, disfrutar-les amb AMICS!!!!!!!!!!

Vist a:
http://www.fotolog.com/joanetmanacori/28026020/#profile_start

No hay comentarios:

Publicar un comentario